כניסה
למנויות
צרו קשר

הממולאים של לימור

בתוספת הממולאים של לימור

מי לא אוהב ממולאים? את המתכון המדהים הזה אכלתי אצל לימור הבשלנית - אם רק יכולתי להעביר את הטעם והריח!!!

רכיבים:

עלי גפן (טריים או מוחמצים, מוכרים בצנצנת (נשים בתכנית ניקוי עלים טריים בלבד)

חציל - פרוס לאורך ואז קולים בתנור מוברש בשמן עד שמתרכך

2 בצלים קלופים - 5 דקות במיקרוגל ואז מפרידים את השכבות וממלאים.

 

למילוי:

2 כוסות אורז פרסי קלאסי (בתכנית ניקוי נמיר לאורז מלא אחרי השרייה של לילה)

צרור כוסברה + פטרוזיליה + קצת שמיר

בצל קצוץ דק + 2 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

עגבנייה מרוסקת

מלח, פלפל, בהרט, כורכום ופפריקה.

 
אופן ההכנה:

ממלאים ואז מכינים את הסיר:

מרצפים סיר בגזר וקצת שמן ומניחים מעל את כל הממולאים שהכנו, שופכים מים עד ס"מ מעל ומתבלים עם מלח, פלפל ומיץ מלימון טרי.

מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה ואז מעבירים לתנור לשעה וחצי - שעתיים על 150°

***אני אוהבת להוסיף עדישם ולהנות מארוחה שלמה בסיר - בשילוב עם עדשים נהנה מחלבון מלא, את העדשים כדאי להשרות 6 שעות (לא חובה אך זה יתרון משמעותי למי שמעוניינת בבריאות)
משרים 2 כווסות עדשים ומוסיפים לתערובת המילוי.
 
איך נתייחס?
נתייחס לכמות של חצי כוס אורז מבושל כמנת פחמימה
 
הכנת? ממש נשמח לשמוע על כך!!!
 
בתמונה - הממולאים שלימור הכינה.
להאמין. לפעול. להגשים.