הממולאים של לימור
בתוספת הממולאים של לימור
מי לא אוהב ממולאים? את המתכון המדהים הזה אכלתי אצל לימור הבשלנית - אם רק יכולתי להעביר את הטעם והריח!!!
רכיבים:
עלי גפן (טריים או מוחמצים, מוכרים בצנצנת (נשים בתכנית ניקוי עלים טריים בלבד)
חציל - פרוס לאורך ואז קולים בתנור מוברש בשמן עד שמתרכך
2 בצלים קלופים - 5 דקות במיקרוגל ואז מפרידים את השכבות וממלאים.
למילוי:
2 כוסות אורז פרסי קלאסי (בתכנית ניקוי נמיר לאורז מלא אחרי השרייה של לילה)
צרור כוסברה + פטרוזיליה + קצת שמיר
בצל קצוץ דק + 2 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
עגבנייה מרוסקת
מלח, פלפל, בהרט, כורכום ופפריקה.
ממלאים ואז מכינים את הסיר:
מרצפים סיר בגזר וקצת שמן ומניחים מעל את כל הממולאים שהכנו, שופכים מים עד ס"מ מעל ומתבלים עם מלח, פלפל ומיץ מלימון טרי.
מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה ואז מעבירים לתנור לשעה וחצי - שעתיים על 150°
משרים 2 כווסות עדשים ומוסיפים לתערובת המילוי.
